ogrzewanie domu a wybór pompy

golasek

ogrzewanie domu a wybór pompy

Post autor: golasek » wt kwie 14, 2020 7:07 am

No właśnie jak to było w Waszym przypadku czy od razu kupowaliście do pieca taką droższą i znacznie lepszej jakości pompę czy raczej taką podstawową? Bo moja koleżanka twierdzi, że najbardziej opłaca się kupić lepszą chociażby taką pompy pionowe ponieważ, bardzo ważne jest aby przy piecu i nie tylko mieć dobrą pompę

Dosia

Re: ogrzewanie domu a wybór pompy

Post autor: Dosia » śr sie 12, 2020 1:12 pm

Niestety nie znam się aż tak dokładnie na instalacjach grzewczych, ale wiem, że w naszym nowym domu będziemy mieli kominek. O dodatkowe elementy musiałabym podpytać męża. Wspominał też ostatnio, że jeśli chodzi o pellet to prawdopodobnie będziemy zmawiać u tego dostawcy dobrybrykiet/pl/kontakt/lomianki/ . Realizuje bardzo szybko zamówienia i oferuje dobre ceny.

ocetka

Post autor: ocetka » śr paź 07, 2020 1:22 pm

Zastanawiałam się jakie ogrzewanie domu bedzie najlepszym wyborem. Trochę czytałam tutaj remont.biz/pl/pompa-ciepla/ o pompie ciepła i coraz bardziej jestem przekonana do tego rozwiązania,

arabica

Post autor: arabica » pt lis 20, 2020 8:32 pm

No, to ja zastanawiam się właśnie nad kominem. Znalazłam w sumie firmę systemykominowe-rauch/pl/ , która ma całkiem interesujące oferty, ale nie wiem na co się zdecydować, a planuje zastosować piec na ekogroszek. Może ten Rauch Uniwersal, byłby ok? Co wy na to? Czy ktoś z was ma w tym kierunku jakieś doświadczenie i może mi doradzić?

indra

Post autor: indra » pn lis 30, 2020 6:21 pm

Wiesz co, wybór ogrzewania to nie lada wyzwanie. Warto przemyśleć wszystkie za i przeciw, tak aby była to świadoma decyzja. My z mężem zdecydowalismy się na ogrzewanie podłogowe, ze względu właśnie na szereg zalet. Takie ogrzewanie polecane jest też alergikom. Na stronie home.uponor/pl/ znajdziecie znacznie więcej informacji na ten temat.

Awatar użytkownika
kooorr

Post autor: kooorr » śr sty 27, 2021 6:17 pm

A korzystacie może z ogrzewaczy wody? Mi się wydaje, że takie rozwiązanie też może być dobre. Zwłaszcza, jeżeli w sieci są takie oferty jak ta https://kociolcenowy.pl/87-ogrzewacze-wody . Polecił mi to znajomy, który sam sobie coś takiego sprawił w przypadku remontu. Co o tym myślicie?
Kiedy pomnażają się Twoje cierpienia – pomnaża się też siła ich niesienia.

Tati17

Post autor: Tati17 » pt sty 29, 2021 2:35 pm

Jeżeli interesuje Cię właśnie ten problem to pamiętaj, że znam miejsce, gdzie powinnaś odczytać o wiele więcej wyjątkowo wnoszących dużo do życia treści na ów temat. Polecam jak tylko znajdziesz czas bo rzeczywiście warto według mnie - doborkotlaco/pl .

ocetka

Post autor: ocetka » czw lut 04, 2021 4:46 pm

Nie we wszystkich domach można zdecydować się na ogrzewanie podłogowe dlatego czasami lepiej wybrać dekoracyjne grzejniki. Sama widziałam u znajomych takie od Imers imers/pl/ i naprawdę fajnie to wyglądało. Może być elegancko i nowocześnie nie rezygnując z grzejników

Grazka123

Post autor: Grazka123 » pt kwie 02, 2021 3:51 pm

Jeśli chcesz znaleźć dobry piec z podajnikiem do zamontowania ogrzewania w swoim domu to ja mogę polecić kotlyleszka/pl/ . ta hurtownia doradziła mi w wyborze części, mają oni również różne rury które pomogą ci dopasować do twojego projektu ogrzewania. Na wysokim poziomie mają te części dzięki czemu mój system jest bardzo wydajny.

silacz

Post autor: silacz » czw kwie 08, 2021 5:28 pm

Jak chcesz ogrzewac dom za pomocą pompy ciepła to licz się z dużą instalacją rur oraz głębokim odwiertem. Co do samych rur to mogę polecic firmę ciecielaser/pl/wycinanie-laserowe-rur-i-profili/ która profesjonalnie zajmuje się obróbką rur każdej postaci. Na pewno będziesz zadowolona z jakości wykonanych usług. Jednak w kwestii odwiertu nie pomogę.